kedd, február 07, 2006

Mohamed karikatúrák

Mindenhonnan ez folyik, és ezzel még nem is lenne baj. HACSAK nem az iszlámról, a muzulmánok vallásáról, és annak is az alapítójáról lenne szó. Mint azt már tudjuk, egy dán újság megjelentetett Mohamed prófétáról 12 karikatúrát. Ez sem baj. Sőt. Mindenkiről készült már karikatúra, senki nem halt bele.
Viszont ami engem zavar: miért kell egy ilyen kaliberű embert (prófétát) terroristaként ábrázolni?? Főleg ezekben az időkben, amikor az "iszlám probléma" ennyire aktuális?? Még az analfabéta is látja, tudja, hogy ha a muzulmánokat sérti, abból jó nem lehet.
Félreértés ne essék, nem védem a muzulmánokat. Én csak azt kifogásolom, hogy a világ egyik legnagyobb vallásalapítóját terroristaként ábrázolják. Hagyjuk őt békén, elég probléma van így is. Most a főszerkesztő halálfélelemben él, kellett ez neki? Értemén, szólásszabadság, meg minden, de ha ők nem gondolkodnak, akkor hogy várjuk el a pór néptől, hogy meggondolja cselekedetei következményét??
Mi, a "civilizált világ" hangoztatjuk, hogy tiszteletben kell tartani egymást, egymás kultúráját, szokásait, vallását stb. Akkor miért nem tudjuk megmutatni a pórnak, hogy azt hogy kell??