hétfő, április 10, 2006

Csak én gondolnám így?

Magyarországot is megcsinálta a kommunizmus több éven át. Mindenki fellélegzett, ünnepelt és hálát mondott, amikor kivonultak az oroszok a megmaradt Magyarországról. Az emberek többsége rossz élményként élte meg azt az időszakot, és az azóta eltelt időszakban próbálták elfelejteni az egészet.
Amint azt láthatjuk, eredményesen tették a dolgukat.
2002-ben győzött az MSzP. Minden épelméjű határon túlinak le is szakadt ami leszakadhatott. Lehet, hogy bennünk még intenzívebben él az "aranykorszak békéje", de az is lehet, hogy mi, mint kívülálló szemlélők nem tudjuk, nem értjük honnan fúj a szél Anyaországunkban. De semmiképpen nem számítottunk ilyen eredményre.
Elérkezett 2006.
A Gyurcsány-Orbán vitában első nevezett illető "többször is Moszkva felé kacsintott", világosan kinyilvánítva elgondolását Magyarország jövőjét illetően. A legnagyobb baj az, hogy Magyaroszághoz nemcsak az országban élő magyarok tartoznak, hanem az a pár millió határon túli magyar is, aki - sokszor elég nehezen - megmaradt magyarnak.
És ismét nyert az első fordulóban a vörös gárda.
És a fő vörös a sajtótájékoztatóján elmondja többek közt: most vereséget szenvedett az „egy a tábor, egy a zászló, egy a nemzet, egy az eszme”!! Esetleg eszébe kellene juttatni saját kampány- jelszavát a kedves úrnak: "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program”?! Mire próbált utalni, amikor ezt hangoztatta? Oroszországra? Netalán (neadj'Isten) az "Ein Volk, ein Reich, ein Führer"-re??
A legszánalmasabb az, hogy egy ilyen ember és a háta mögött lévő párt nyert az első fordulóban. Igaz, nem sokkal, EZ MÉG BEHOZHATÓ, ÉS BE IS KELL HOZNI!! De, az eddigi eredmény így is minősíti Magyarország elég sok állampolgárának gondolkodásmódját, jövőképét. Nem azt mondom, hogy a FIDESZ-KDNP petes angyal, de ha a határon túliak érdekeit is figyelembe vesszük, akkor mindenképp jobb, ha Orbán & Co. viszi a pálmát (tessék, kimondtam). Az MDF is értelmes elgondolásokról tett tanúságot, meg is lett az eredménye.
Én mindenképp elkerülendőnek tartom, hogy egy olyan ember kerüljön kormányra, aki ezt mondja: most vereséget szenvedett az „egy a tábor, egy a zászló, egy a nemzet, egy az eszme”.
És most tessék még egyszer elolvasni a címet.