kedd, november 27, 2007

Romániai Ep szavazás - végleges eredmények 13.00 órakor

A végleges romániai EP szavazás eredménye a BEC adatai alapján (legalábbis ami minket érdekel(het):
RMDSZ - 5.52%
Tőkés - 3.44%

Az RMDSZ-nél 0,32%-ot tévedtem minuszban, Tőkésnél meg túlzottan optimista voltam: 1.66%-kal adtam többet, mint amennyit tényleg kapott. Kiváncsia várom a tippelés győztesét! :))

hétfő, november 26, 2007

Részleges eredmények - 17.00 órakor

A BEC honlapján a 17.00 órai hivatalos részleges eredmények alapján a következő az állás (csak az RMDSZ és Tőkés érdekel, ugye...):
RMDSZ: 5.52%
Tőkés: 3.43%
(Ekkor még Bukarest nem volt feldolgozva (92.7%), a többi megye mind 100% volt.)

Brátiszlává egyik írásában sokak közt tippeltem én is az eredményekre vonatkozóan. RMDSZ-nek 5.2%-ot, Tőkésnek meg 5.1%-ot adtam. Nos, a részleges eredmények alapján a Szövetséggel kapcsolatban nem tévedtem túl nagyot, Tőkéssel viszont melléfogtam. Abban viszont igazam volt, hogy bejutottak mindketten. Szerintetek is edzhetek tényleg a sörre? :))
Egyébként éljen az optimizmus, a sokszínűség, és most már az Európa-szintű Erdmagyar cirkusz.
Hajrá magyarok!

Címkék:

szerda, november 21, 2007

Kolduskirály

Felháborítónak tartom:
"Volt egy kliensünk, egy tolókocsis hajléktalan. Mindig taxival járt a hajláktalanszállásra. Ha jó napja volt, az ötvenezret is megkereste egy nap, az átlag 20 ezer volt, de ha rossz napja volt, 5-10 ezret akkor is összekoldult egy nap. Az emberek valószínűleg nem erre adták a pénzt" - mondta az [origo]-nak Hajdu Krisztián, a pécsi Támasz Alapítvány szakmai vezetője." A teljes cikk itt olvasható.
És ezek után még adjunk pénzt akármelyiküknek is.

Címkék:

NO VIOLENCE! FREE THE JOURNALISTS!

I read on the "Reporters without borders" webpage, that at least 160 journalists were arrested during a press freedom rally in Pakistan.
I think that the world has the right to know about the happenings in all places, including Pakistan, as well. The free press is one of the base pillars of a democratic country, the journalists are the critics of the all-time government, they are the ears and the eyes of the world outside (and not just) Pakistan.
Considering the above, with this post I hereby deeply condemn the police brutality against the Pakistani journalists, moreover, the brutality against all the journalists all over the world, and I ask the competent Pakistani authorities to

FREE THE PAKISTANI JOURNALISTS!!
I also ask my blogger colleagues to write a post requesting the freedom of the arrested journalists and to condemn the violence against journalists all over the world.

hétfő, november 19, 2007

BKV és az esélyegyenlőség

Említettem már a BKV új szerzeményeit, az új Combinókat. Alacsonypadlós villamos, hogy a mozgássérülteknek is lehetősége legyen a használatukra. Szép és dícséretes dolog.
Az esélyegyenlőséget kihasználva, megjelent az új Combinó felhasználó: (Urambocsá') a lábatlan kéregető, és a tolószékes kéregető.
A lábatlan kéregető román import. Miközben csúszik a székek közt előre, alig beszél valamit magyarul, azt is csak gyorsan, mert sztem még ő sem érti hogy mit mond. (Combinós pályafutása elején még hallottam, hogy románul kéregetett!!)
A tolókocsis - miközben gurítja magát a székek közt előre - már szép magyar akcentussal mondja: "Kéremszépen, segítsenek...".
Az az igazság, hogy amikor utazok a kombinóval, nem szeretnék találkozni ilyen és ehhez hasonló utasokkal (értsd: bármilyenfajta koldussal). Az útakon vannak így is elegen, alig lehet kerülgetni őket. Ha nem adsz nekük, sok esetben agresszíven kezdenek viselkedni. Nekem ezzel nem is lenne bajom, mert hát én még csak vissza tudok (merek) szólni, esetleg meg is tudom védeni magam, de mi van azokkal az emberekkel, akik nem? Mi van, ha egy ilyen alak a villamoson gorombul be? A kombinón aztán van hely, ahová elszaladjon az ember... (Mert ugye, az utazóközönség segítségére nem minden esetben számíthat az ember...)
És akkor még nem is beszéltem a villamoson/buszon alvó csövesekről. Egyszerűen hihetetlen. Ha azt el is fogadjuk, hogy nem lehet a koldusokat kiszűrni az utasok közül, arra már nincs magyarázat, hogy amikor felülök a Móriczon a hatosra, már ott az igazak álmát alussza a fedél nélküli! csorog a nyála, és egyéb testnedvei sem kímélik a vele (kénszer)utazó közönséget. A végállomáson nem néznek szét a villamosvezetők a járművükön?
És a BKV még áremelést tervez. Ez természetes is, ugyebár, ha azt nézzük, hogy az emberek nem akarnak BKV-val utazni, mert a szék koszos, olyan emberekkel kell együttutazzon, akik a legalapvetőbb társadalmi igényeknek sem felelnek meg, és ezen felül néha (és egyre gyakrabban) az orra alá dugja valaki a mancsát, mondván: "Segíccsenek!".

Címkék: ,

péntek, november 16, 2007

Sötét lánclevélküldöknek ajánlom

Kedves lánclevelesek, körlevelesek, külddtovábbme'szerencsédleszhamarosan-osok!
Nyissátok ki füleiteket, azaz jelen esetben a szemeiteket, és kattintsatok a következő linkre:
Okulástokra lett megírva, tehát okuljatok ezekből az írásokból!
(Ha nem külditek tovább e bejegyzés linkjét - de legalább a megadott linket - 666 ismerősötöknek 3 perc alatt, akkor hamarosan meglátogat az erdei manó, és leharapja a peteteket, vagy mit...!)

Kiszel Tündének megérte...

...avagy hogyan reggelizett Kiszel Tünde ma árpát? Azt írtam korábban, hogy nem tudom kinek éri meg a koffeinmentes vendégei közül. Nos, a ma reggeli vasalásom közben láttam egy jó példát erre: Kiszel Tündének megérte. Árpa Attilával beszélgetvén nem gurult dühbe, nem szólt be senkinek, hiába unszolta, provokálta Árpa. Röpke beszélgetésük alatt ismét láthattuk, hogy Kiszel Tünde nagyon jól irányítja a dolgait (azaz vagy csak íííírtózatosan naív, vagy ííííírtózatosan jó érzéke van a dolgokhoz, és persze kitartása is). A végén, amikor a jól ismert "lejárt az időnk" rémséget hallottuk, Kiszelnek volt még annyi esze, hogy bejelentse: hamarosan kész lesz a naptárja. Hehe, jóóóóóóreggelt világ!

csütörtök, november 15, 2007

Hát ez szomorú...

Ma hajnalban disznóvágás volt otthon, és én nem lehettem jelen, mint ahogy nem voltam otthon az utolsó min. 7 év disznóvágásán sem. Szomorú.
Kérem a résztvevőket, hogy nándika agyaslevesét bővíteni, színesíteni szíveskedjenek.

Megéri-e a koffeinmentes?

Reggelente ha vasalok (merthogy igenis, szoktam!), úgy intézem, hogy lássam a nyócórai híradást az egyik kereskedelmi csatornán (hehe, míííííjen szöveg?!). Mivel nem vagyok annyira profi, hogy a 3-4 perces híradás alatt kivasaljam az ingem, ezért feltétlenül belecsúszok az utána következő reggeli lecsóba. Mondom: lecsó, mert annyira összevissza van minden benne, mint a lecsóban. 3-4, esetleg 5 perces blokkokban mennek a beszélgetések. Ha most ebből levonjuk a téma felvezetését, a műsorvezetők kérdéseit-közbeszólásait, akkor írtózatosan kevés marad a meghívottaknak. Láttam már olyat is, hogy az volt az érzésem, hogy a vendéget csak szívatni hívták be... Igaz, olyanra is volt példa, hogy a műsorvezető került elég nehéz helyzetbe ezalatt a néhány perc alatt.
Megéri felkelni hajnalban, hogy néhány percet eltöltsünk a kamerák előtt?

kedd, november 13, 2007

Esetem a MÁV-val és a CFR-vel

Az előző bejegyzésemben írtam, hogy haza kell menjek egy kis időre. Haza is mentem, igénybe véve a MÁV és a CFR együttes - és valószínűleg messze földön híres... - szolgáltatását, a Corona nemzetközi (gyors)vonattal utazván. Naésakkor lássuk a történet:

Mivel a párom 50%-os kedvezménnyel utazhat, a 19e forintos jegy vásárlásakor ezt is igénybe szerettük volna venni. Igenám, csak a kedvezmény kizárólag belföldön érvényes (és az is, hogy üdülési csekkel lehessen fizetni...). Namondom, nembaj, akkó' kérexépen kezicsókolom Biharkeresztestől Gyergyóig odavissza kettőt, Bkeresztesig maj'csak valahogy lejutunk... ezután mentem szépen a belföldi pénztárhoz, megvettem a kedvezményes jegyet Bkeresztesig és vissza. Mondok magamnak: ennyire eccerű. (Megjegyezném: így sem sokkal olcsóbb...)

No, felülünk a vonatra, odaadjuk a jegyeket az utaskísérőnek. Mondja, hogy a jegyekkel majd lesz egy körünk a jegyellenőrrel, aki nemsokára jött is. És itt jön az érdekesség:

Érvényes belföldi jegyünk volt Bkeresztesig, és érvényes nemzetközi Bkeresztestől Gyergyóig. Csakhogy, az utazásnál a végcél az, ami számít, az utazás kezdő állomásától számítva, vagyis esetünkben a Bp-Gyergyó nemzetközi járat teljes árát kellett volna megfizetnünk - amire egyébként kötelezni is akart az ellenőr. Az, hogy volt nekünk érvényes belföldi jegyünk, elvileg nem jogosított fel arra, hogy ugyanazzal a vonattal menjünk Bkeresztesig, amelyikkel mentünk tovább Gyergyóig. A pályaudvaron meg hangosan jelentik be, hogy a Corona belföldön sima vonatként használható...

Lehet, hogy már lerágott csont, de azért a nyújtott szolgáltatásról is írnék néhány sort:

A kusettel nem volt igazából semmi gond. Kicsit melegebb volt, mint az normális lett volna, de sztem inkább legyen melegebb, mint hideg. Az utaskísérő is teljesen normális, mondhatni úriember módjára viselkedett. A WC állapotát inkább nem kommentálom.
De a "másodosztály"... Na, ez az igazi élmény! Hideg a fülkében, kosz és mocsok mindenhol, ajtót be sem lehet rendesen csukni, nemhogy bezárni (kb. két ujjnyi rés maradt becsukás után is). Szóltunk a "szuprakontrolnak" (merthogy asszem az volt az illető), hogy kéne egy kis meleg, mire tényleg bekapcsolták a fűtést. Úgy kb. háromnegyed órára. A WC-ről: még nekem, mint férfinak is nehezemre esett használni, bele sem merek gondolni, hogy a szorult helyzetbe került hölgyek hogy végzik el a dolgukat...
Román oldalon meg simán megfiatalodik a dohányos utas. Újra a WC-ben cigizik, mint a suliban, a "fumiklubban". Egyszerűen hihetetlen, hogy sehol nem szabad cigizni. Nem azt mondom, hogy a fülkében szeretnék, de a vagon végében legalább megengedhetnék. Mégiscsak több, mint 12 órás útról van szó, román oldalon legalább 8-9 órásról. És ha már ezt megtiltják, és 500 lejes bírsággal kecsegtetik a mégis cigarettázókat, akkor legalább olyan minőséget biztosítsanak, hogy még az is keltsen rossz érzést, ha a cigi hamuja lepottyan a földre...

péntek, november 09, 2007

Szabadság vége

Nahelló nép! Azt hiszem véget ért röpke három hónapos blog-szabadságom. Ezután próbálok gyakrabban írogatni. Bevallom, hogy ezidő alatt nem csináltam semmi olyat, ami akadályozott volna a blogírásban, csak hát lustább voltam, minthogy a saját blogomba írjak. Nem haladtam a másik weblappal sem, de még csak egy újat sem sikerült készíteni. Voltam csomó helyen (többek közt otthon is...), készült néhány eléxép képecske. Majd eccercsak vagy itt, vagy valahol, de bemutatok egyetkettőt. De lesznek majd barkácsolós képek is, merthogy olyat is elkövettünk...

Most ismét megyünk haza egy napra, sajnálatos esemény miatt. De hát nah, ilyesmik is előfordulnak.

Hamarosan bővebben jelentkezem.