hétfő, április 24, 2006

Választások után, hazamenetel előtt...

Nos, erről ennyit. MSZP nyert, FIDESZ vesztett. Magyarország ismét/még mindig szocialista. Kiváncsi vagyok, mi lesz ennek a folytatása. Pontfiksz.
Amúgy holnap délután indulok haza. Pénteken vettem meg a jegyet, kusetben szerettem volna utazni, csak nincs nekem annyi pénzem vonatjegyre, mint amennyit elkértek volna érte: odavissza kb. 24-25.000 Ft lett volna. Így megúsztam 19-ből (vagy talán 20?). Namindegy, a lényeg az, hogy legyek már otthon. Igaz, otthon lótás-futás lesz, de legalább otthon leszek egy kicsit. Otthoni emberkék, hideg Hargitai, Csíki, incsi-fincsi miccs.... mmmmmmmmmmmm
Tényleg, éhes vagyok...

péntek, április 21, 2006

Húsvét után

Hellóka ismét, Kedves Mindenki!
A húsvéti Nagy hétvégén kirándultunk egyet. Majd ha meglesznek a fényképek, meg is mutatok belőlük egy párat (sajnos nincs még digitálice fotoápárátovám). Nem volt valami nagy kunszt, de kipihentük magunkat. Ettünk, ittunk, nem mulatoztunk. Csendes hétvége volt. Sajnos templomba sem jutottam el, pedig most már nagyon aktuális lenne, hogy megmutassam magam a Legfelső Dohánytermelőnek, mert régóta nem látta templomban megtévelyedett báránykáját... :)))
Keddtől visszatértek a szürke hétköznapok, amibe csak az ad egy kis fényt, hogy kedden indulok haza. Ha jobban belegondolok, nem kis fényt ad, hanem bevilágítja az egész napot! :) Nagyon kívánkozok már haza... Hamarosan veszem is meg a jegyet.

péntek, április 14, 2006

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Mindenkinek nagyon kellemes, sok locsolós-locsolnivalós, bárányos Húsvéti Ünnepeket kívánok!

És legyen itt egy húsvéti versike is:

"Zöld erdőben jártam,
Elrepült egy sirály.
Locsolkodni jöttem,
Hö, kíííírály!
(Szabad-e locsolni?)"

:))

szerda, április 12, 2006

Mégsem költözünk

Nah. Mégsem költözünk.
Ennyi.

Költözünk asszem

Eddig egy kétszobás lakásocskában lak(t)unk a XI kerben, s úgy néz ki, hogy jövő héten költözünk egy 3szobásba a XII kerbe. Terasz, állítólag gyönyörű panorámás kilátás, stb. A tesómék megnézték a lakást, én még sajnos nem láttam, csak pár képet.
Erőst kíváncsi vagyok...

NO COMMENT

"DÁVID IBOLYA ELNÖK ASSZONY VÁLASZLEVELE
ORBÁN VIKTOR ELNÖK részére
Orbán Viktor elnök úr részére
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Budapest, 2006. április 12.

Tisztelt Elnök Úr!

Megkaptam április 10-én kelt levelét, amelyben pártja és a Magyar Demokrata Fórum közötti együttműködésre szólít fel. A Magyar Demokrata Fórum a nemzet érdekeit tartotta és tartja mindig szem előtt. Ma a magyar nemzet érdeke, hogy legyen végre erős, hiteles, párbeszédre kész jobboldali párt, amely elvek, értékek mentén politizálva képviseli a magyar és európai konzervativizmust. A Magyar Demokrata Fórum április 9-én arra kapott felhatalmazást közel háromszázezer szavazótól, hogy ezt az erős, jobboldali pártot felépítse.

A tárgyalás alapja csak az lehet, mi a jó Magyarországnak, mire van szüksége Magyarországnak. A kampányban világosan megfogalmazták a Magyar Demokrata Fórum politikusai, milyen feltételekkel hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. Kiinduló feltételeink, amelyek benne vannak a Normális Magyarországért programban, a következők:

1. Rendet kell tenni a költségvetésben, mert a költségvetés hiánya, az államadósság mérete veszélyezteti a gazdaság, az ország stabilitását. A Fidesz közel 3500 milliárd forintnyi felelőtlen ígérete még tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezért ezeket az ígéreteket vissza kell vonni a nyilvánosság előtt.


2. A konzervatív, jobboldali politika célja a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése. A tb-járulék azonnali, 10 százalékpontos csökkentése és a minimálbér 100 ezer forintra emelése csődbe juttatná a magyar vállalkozásokat, százezer embert tenne munkanélkülivé, és válságba sodorná a költségvetést. Kérem, hogy ezeket az ígéreteit vonja vissza.


3. A magántulajdon szentsége, és a szerződések tisztelete az európai konzervatív politika alapja. Ezért elvárjuk, hogy a kampányban használt visszaállamosításra vonatkozó kijelentéseit vonja vissza.

4. Az Európai Unió iránt elkötelezett konzervatív, jobboldali párt nem alkalmaz tőke- és idegenellenes kijelentéseket, nem riaszthatja el a külföldi befektetőket, akik magyar munkavállalók százezreinek adnak munkát, megélhetést.


5. A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszerének. A mi kormányunk volt az, amely privatizálta a háziorvosi praxist és a szakellátást. A privatizáció sikeres volt, és senkinek sem kell fizetni az ellátásért. Az egészségügyben helye van a privatizációnak, a tőkebevonásnak, de ésszel, és szigorú garanciák mellett. Kérem, hogy bírálja felül korábbi elutasító álláspontját.


6. Magyarországon a korrupció évente legalább 100 milliárd forint kárt okoz. Emiatt szükséges a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása. Kérem, fogadja el a Magyar Demokrata Fórum korrupció-ellenes programját.


7. Jobboldali, konzervatív politikus elvből elutasít minden együttműködést a szélsőséges politikai erőkkel, jöjjenek azok balról vagy jobbról. Ezért vállalja, hogy megszakít minden együttműködést a Munkáspárttal, illetve a MIÉP-Jobbikkal.


8. A kampányban az Ön pártjának országgyűlési képviselője megfenyegetett, színvallásra kényszerített egy egyházi személyt is. Ez keresztény emberhez nem méltó cselekedet, amely joggal háborított fel minden hivő embert. Kérem, hogy pártja nevében kérjen elnézést az érintett plébánostól.

A Fidesz nem az MDF miatt veszítette el a választások első fordulóját, hanem a saját politikája miatt. Ha ezen a politikán hajlandó változtatni, ha valódi jobboldali, konzervatív politikát vállal fel, amire Magyarországnak szüksége van, ha a nyilvánosság előtt elfogadja a fenti kiinduló feltételeinket, akkor van értelme a tárgyalásnak, és kész vagyok Önnel több lépcsős tárgyalásokat folytatni.

Tisztelt Elnök Úr!

Ön harcol, én küzdök. Harcolni háborúban szoktak, küzdeni nemes versenyben. Háborúban nincs erkölcs, versenyben van. Tiszta szívemből kívánom, hogy a Fidesz a következő négy évben induljon el az erkölcsi és politikai megtisztulás útján.

Üdvözlettel,

Dávid Ibolya
a Magyar Demokrata Fórum elnöke
Budapest, 2006. április 12.
Küldi:
Kis József, főszervező
MDF
Kérjük, hogy szíveskedjen továbbítani barátai, és ismerősei számára is."

kedd, április 11, 2006

Én

Ez a kép a tavaly készült Egerben, a Szépasszonyok Völgyében. Finom borocskák folydogáltak a torkomba arrafelé....

hétfő, április 10, 2006

Mennék már haza...

...azaz megyek is, csak éppenséggel 2 (kettő) hét, 1 (egy) nap és 3 óra múlva indulok. Úúúúgy, de úúúúúúgy, de aaaannnnyira várom!!
Érdekes, hogy tavalyelőtt év végétől tavaly nyár elejéig (pontosabban július 3-ig) ugyanígy vártam az elutazásomat. Napra pontosan tudtam, hogy mennyi is van még hátra az otthonlétemből. És úgy is volt: megvédtem a diplomadolgozatomat június 28-án, és július 3-án délután el is húztam otthonról. Azóta csak háromszor voltam Kolozsváron, és ennyi volt az én erdélyi pályafutásom. Sajnos többre nem volt időm (és pénzem sem).
Nos, most ugyanúgy várom a hazautazásomat. Igaz, nem végleges, de legalább egy hetecskét eltölthetek otthon is. Szent György napokkor!
Jajjjjjdejólessssz!

Csak én gondolnám így?

Magyarországot is megcsinálta a kommunizmus több éven át. Mindenki fellélegzett, ünnepelt és hálát mondott, amikor kivonultak az oroszok a megmaradt Magyarországról. Az emberek többsége rossz élményként élte meg azt az időszakot, és az azóta eltelt időszakban próbálták elfelejteni az egészet.
Amint azt láthatjuk, eredményesen tették a dolgukat.
2002-ben győzött az MSzP. Minden épelméjű határon túlinak le is szakadt ami leszakadhatott. Lehet, hogy bennünk még intenzívebben él az "aranykorszak békéje", de az is lehet, hogy mi, mint kívülálló szemlélők nem tudjuk, nem értjük honnan fúj a szél Anyaországunkban. De semmiképpen nem számítottunk ilyen eredményre.
Elérkezett 2006.
A Gyurcsány-Orbán vitában első nevezett illető "többször is Moszkva felé kacsintott", világosan kinyilvánítva elgondolását Magyarország jövőjét illetően. A legnagyobb baj az, hogy Magyaroszághoz nemcsak az országban élő magyarok tartoznak, hanem az a pár millió határon túli magyar is, aki - sokszor elég nehezen - megmaradt magyarnak.
És ismét nyert az első fordulóban a vörös gárda.
És a fő vörös a sajtótájékoztatóján elmondja többek közt: most vereséget szenvedett az „egy a tábor, egy a zászló, egy a nemzet, egy az eszme”!! Esetleg eszébe kellene juttatni saját kampány- jelszavát a kedves úrnak: "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program”?! Mire próbált utalni, amikor ezt hangoztatta? Oroszországra? Netalán (neadj'Isten) az "Ein Volk, ein Reich, ein Führer"-re??
A legszánalmasabb az, hogy egy ilyen ember és a háta mögött lévő párt nyert az első fordulóban. Igaz, nem sokkal, EZ MÉG BEHOZHATÓ, ÉS BE IS KELL HOZNI!! De, az eddigi eredmény így is minősíti Magyarország elég sok állampolgárának gondolkodásmódját, jövőképét. Nem azt mondom, hogy a FIDESZ-KDNP petes angyal, de ha a határon túliak érdekeit is figyelembe vesszük, akkor mindenképp jobb, ha Orbán & Co. viszi a pálmát (tessék, kimondtam). Az MDF is értelmes elgondolásokról tett tanúságot, meg is lett az eredménye.
Én mindenképp elkerülendőnek tartom, hogy egy olyan ember kerüljön kormányra, aki ezt mondja: most vereséget szenvedett az „egy a tábor, egy a zászló, egy a nemzet, egy az eszme”.
És most tessék még egyszer elolvasni a címet.

csütörtök, április 06, 2006

Politika: Gyurcsány - Orbán vita

Nem mintha különösebben érdekelne, de egy pár szót most már én is kell írjak a Magyarhonban folyó politikáról. Azaz kampányról. Mert a politikáról nem tudnék írni, mivel azt nem követem.
Natehát: a legjobban ebben a kampányban az zavar(t), hogy egymást mocskolj(t)ák a felek ezerrel. Nem arra épült a dolog, hogy bebizonyítsák, "mi vagyunk a legjobbak", hanem azzal próbáltak felülkerekedni a másikon, hogy megpróbálták befeketíteni azt. Az is oké, hogy ki kell derüljön mindenkiről minden turpisság, de amikor egy ország következő 4 évének a sorsa, több millió ember jövője dől el (kellene eldőljön), akkor ne azzal próbáljunk nyerni, hogy a másik szennyesét (lettlégyen az bárki által beszennyezett) teregetjük a nagy nyilvánosság elé. Még ez is lehet oké, ha tényleg igaza van a szennyest teregető félnek. De ha a vádak csak koholtak, a tiszta ruhát (a szennyes tiszta részét) csak ő próbálja beszennyezni holmi elképzelt, mondvacsinált vádakkal, az már az emberi méltóságon, sőt, megkockáztatom, még a politikán is aluli.
A tegnap esti vita kapcsán meg néha az jutott eszembe, amikor gyerekkoromban vitáztunk. Azaz nem mindig érvelünk, hanem csak simán vádolunk, illetve tagadunk. Vagyis: "Te voltál! - Nem igaz, te voltál! - Nem igaz, Te!"
Igaz, Gyurcsány néhol felkészültebbnek(?) tünt. Ezzel a baj csak az, hogy ha esetleg János bácsi Kanizsakiskunberecskén nézte-hallgatta a vitát, a leghalványabb lehetősége sem volt leellenőrizni az adatokat. És nemcsak János bácsi, hanem az országban sok millió ember sem. Szóval, Gyurcsán mondhatott akármit, az emberek nagy többségének abba beleszólása, vétójoga nem volt, és ezután sem lesz sokáig.
Orbán kellett volna kontrázzon az adatokra, de - meglátásom szerint - ő ezt az egész vitát az érzelmekre, az emberek ilyenszerű megnyerésére alapozta. Néhol bizonytalan, felkészületlen Orbánt láttunk, aki a számára rendelkezésre bocsátott időt sem használja ki egészen, de voltak azért neki is jó percei, főleg a vita második felében, felétől. Kétélű az a fegyver is, amellyel azt próbálja elérni (ugyancsak érzelemre alapozva), hogy mindenki - megvizsgálva az életkörülményeinek a változását - saját maga döntsön a választásokon. Ez szerintem ígyis-úgyis így fog történni, kevés az az ember, aki az igérgetésekre hallgatva fog dönteni.
Nem szavazhatok, de remélem, hogy a szavazás eredménye a következő 4 évre valami jobbat hoz az embereknek, beleértve a HATÁRON TÚLIAKAT is. Szóval nem kérdés, hogy kit szeretnék kormányon látni.
Most ezek után hogy fejezzem be ezt az írást? Hajrá, Magyarország?!

kedd, április 04, 2006

Ügyintézés Magyarhonban

Munkám során sokféle nemzetséggel, típussal, fajtával van szerencsém találkozni, megismer(ked)ni. Eddig nem is volt gond, majd'mindenhol szépen (elfogadhatóan) fogadtak, illetve bántak velem.
Múlt pénteken ismertem meg az érme másik felét. Kint voltam Monoron a Földhivatalba. 8-tól 12 óráig vannak nyitva. 5 db tulajdoni lapot és 5 db térképmásolatot kellett kérjek 5-5 példányban. Szóval össz-vissz 30 papír kellett. 12 előtt pár perccel jutottam a tulajdoni lapokkal foglalkozó ügyintéző asszonysághoz, aki, amikor meglátta a kérelmemet (5x3 tullapra), majd' elájult. Kiborult. Próbálok szó szerint idézni (ezeket mind előttem, hangosan, csaknem ordibálva mondta): "(...) Ezt nem lehet tovább bírni! Ennyi munkát nem lehet megcsinálni! Egy SEGGEL nem lehet ennyi mindent megcsinálni! Én ezt nem vagyok hajlandó tovább csinálni! Ittvannak a Nagyok a Központból, jöjjenek, nézzék meg! Ezt így nem lehet tovább csinálni! (...)" Nnnamondom, essesemmi!
Közvetlen mellettem volt a pénztár is. Utánam a sorban állott egy idősebb férfi, öltönyben, bajuszban, meg ilyesmi. Szóval tekintélyt parancsoló megjelenése volt Neki. Ő állott a pénztárnál. Eccercsak hallom, hogy a pénztáros nőci is kiakad. Ugyancsak próbálok szó szerint idézni: "Ez nem lehet igaz! Ilyen nincs! Ennyi munka, és nincs becsületes felszerelés! Nézzeg, most elromlott a nyomtató" A férfi kérdi tőle, hogy mi a baj? Válasz: "Hát mi lenne?' BESZART a nyomtató, az!!"
Tyűhaj, ez aztán igen! Velem így beszéljen, az egy dolog. De még azzal az emberrel is... Azt hiszem ez már valamivel többet mond el az egyetlen segget, illetve a szar nyomtatót használó ügyintéző nőszemélyekről...